Begrippenlijst

Op zoek naar een begrip die ergens op de website staat? Of een ander begrip waarvan je niet weet wat het betekent? Lees hier de betekenissen van vele begrippen in deze begrippenlijst.

Airdrops

Een airdrop is een gratis uitgifte van tokens. Dit kan zijn door middel van een aanmelding aan een nieuwsbrief of dat iedereen die zich heeft aangemeld voor een bepaalde airdrop deze tokens ontvangt in zijn wallet. Ook kan het zijn dat er een tokens gratis worden weggegeven aan mensen die een bepaalde token al in de wallet hebben. Sommige crypto fondsen geven wel deze Airdrops aan hun klanten, maar ook andere crypto fondsen houden deze airdrop tokens zelf, omdat ze hier mee ook geld kunnen verdienen, op het moment dat ze deze zelf verkopen.

Bewaringskosten

‘Bewaringskosten’ zijn de kosten die een crypto fonds vraagt van de investeerders om het ingelegde geld te bewaken. Het crypto fonds maakt natuurlijk kosten om de tokens en coins te bewaren.

Crypto Currencies

Crypto Currencies zijn coins of tokens die verhandelbaar zijn op verschillende exchanges. Voor meer informatie over alle crypto currencies kunt u kijken op Coinmarketcap.com.

Cryptocurrency fonds

Een cryptocurrency fonds is hetzelfde als een crypto fonds. Een cryptocurrency fonds investeert voor anderen in cryptocurrency.

Crypto fonds

Crypto fonds is een partij die voor jou de crypto currencies aankoopt en verkoopt. Jij geeft aan een crypto fonds een deel van jou vermogen en zij willen zorgen dat ze er meer van maken.

Diversificeren Crypto Wallet

Iemand kan zich specialiseren op één crypto coin of token, maar vaak is het verstandig om je wallet meer te diversificeren. Je kunt het beste je crypto wallet breed genoeg diversificeren.

Fondsbeheerder

Een fondsbeheerder is een persoon van een crypto fonds die de fondsen beheert. Hij of zij koopt de cryptocurrency’s op de exchange en zorgt dat dit zorgvuldig gebeurt.

Instapkosten

De meeste fondsen vragen instapkosten. Instapkosten zijn kosten die een crypto fonds vraagt, voor het opzetten van alles. Het ene fonds doet dit voor één bepaald bedrag. Een ander fonds vraagt hier een percentage voor.

Minimale inleg

De ‘minimale inleg’ betekent het bedrag dat minimaal door de investeerder aan het Crypto Fonds moet worden gegeven. Vanaf dat bedrag is het mogelijk om te investeren in een Crypto Fonds. Onder de € 100.000 is het volgens de afm niet toegestaan om te beleggen in crypto currency.

Management Fee

Het crypto fonds wil zelf natuurlijk ook verdienen aan het systeem. Daarom moeten investeerders ook een management fee betalen. Vaak is dat 1, 2 of 3% van de totale inleg per jaar eenmalig te betalen.

Performance Fee

Sommige crypto fondsen vragen een ‘performance fee’. Een performance fee is een percentage van de winst die het crypto fonds ontvangt van de investeerder. Sommige vragen hier een aantal % van, maar anderen doen dit gratis.

STO – Security Token Offerings

Als het gaat over een security token offering (STO) dan is dat om een gereguleerde token op de markt te brengen, dus ook op de blockchain. Hierbij worden er effecten uitgegeven in ruil voor financiering.

Uitstapkosten

Uitstapkosten is bijna hetzelfde als de instapkosten. Uitstapkosten worden gemaakt op het moment dat je stopt bij het crypto fonds. Vaak is dit een percentage van het geld dat uit het fonds wordt gehaald op het moment dat men stopt.

Wallet

Een wallet is een soort portomenee voor crypto currencies. In een wallet kun je vaak verschillende soort tokens houden. In een thereum wallet kunnen alle Erc20 tokens neergezet worden.

Crypto Fondsen Begrippenlijst