Iconomi Exchange

Op de Iconomi exchange is het grote voordeel dat je crypto strategieën kunt kopiëren. Eenvoudig en snel handelen zonder al te veel zelf hoeven te doen, ideaal toch?

Alle informatie over Binance die je moet weten

Iconomi

Binance is ‘s werelds bekendste exchange op het gebied van cryptocurrency. In oktober 2021 had Binance maar liefst 28,6 miljoen gebruikers van over de gehele wereld. De exchange werd in het jaar 2017 opgericht door Changpeng Zhao in Hong Kong, China. De exchange groeide al snel uit tot de grootste cryptocurrency-exchange. Je kunt er handelen in zowel de meer bekende coins, zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) als minder bekende altcoins. Ook heeft Binance een eigen ‘native coin’ uitgebracht, de Binance Coin (BNB). De Binance Coin is, gelet op de market cap, de op vier na meest waardevolle coin (na Bitcoin, Ethereum, USD Tether en Cardano). Ontdek ook de Binance Crypto Card, dit is een Visa IBAN Card, die gekoppeld is aan jouw account. Ideaal toch?!

Aanmelden kan binnen 5 minuten

Aanmelden op Binance

Jouw Bitcoin snel verkopen? Doe dit dan op één van de volgende manieren: 

Check alle cryptocurrencies op de exchange

Welke cryptocoins staan op Binance

Er staan vele coins op Binance, waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple en natuurlijk Binance Coin. Chek hier een aantal coins. 

altijd op de hoogte van het laatste Binance Exchange nieuws

Binance nieuws

wanneer is de flippening
binance

Wanneer komt de Flippening?

De Flippening is een term die wordt gebruikt in de cryptowereld om te verwijzen naar een mogelijke gebeurtenis waarbij Ethereum Bitcoin zou kunnen inhalen in termen van marktkapitalisatie. Het idee achter de Flippening is dat

Lees verder »
abu dhabi crypto
binance

Bitcoin Prijs Voorspelling

Bitcoin (BTC), ‘s werelds grootste cryptocurrency, heeft een deel van zijn verliezen goedgemaakt en heeft een bescheiden grip gekregen rond het niveau van $ 23.500 nu de cryptomarkt weer op gang komt na voortdurende vooruitgang

Lees verder »
binance beveiliging
binance

De strijd van Binance tegen crypto-criminaliteit

Tigran Gambaryan (Global Head of Intelligence and Investigations) deelt de feiten, cijfers en statistieken achter onze inspanningen om financiële cybercriminaliteit in het afgelopen jaar te bestrijden. Binance beveiliging In de laatste maanden van 2021 begon

Lees verder »

De voordelen van Binance Exchange

Bitcoin heeft diverse voordelen ten opzichte van reguliere valuta. Mede daardoor is de waarde van de digitale munt zo enorm hard gestegen in waarde. Veel van de vroege instappers zijn inmiddels miljonair geworden.

1. Gedecentraliseerd

Bitcoin is gedecentraliseerd en staat volledig los van banken of overheden.

2. transparant

Bitcoin is transparant; de informatie op de blockchain is wereldwijd inzichtelijk en kan niet gemanipuleerd worden

3. Voor iedereen

Bitcoin is toegankelijk voor iedereen; iedereen kan Bitcoin kopen, Bitcoin verkopen of Bitcoin overschrijven naar iemand anders.

4. Wereldwijd

Bitcoin maakt het mogelijk om wereldwijd direct transacties te voldoen zonder dat de ontvanger dagen hoeft te wachten op het geld.

5. Anoniem

Het is mogelijk om je transacties anoniem te voldoen. Er is namelijk geen naam aan je rekening of transacties gekoppeld.

6. Winst maken

Wanneer de koers van Bitcoin stijgt, kun je jouw Bitcoin verkopen tegen winst. Hiermee is Bitcoin niet alleen een betaalmiddel, maar ook een investering waar je geld mee kunt verdienen.

Meer Binance Exchange Info

Binance Functies op het platform

Op de Binance exchange kun je niet alleen verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen, maar het platform biedt regelmatig nieuwe functionaliteiten aan. Op het dashboard van de website en op de social media kanalen worden er regelmatig nieuwe functies van het platform aangekondigd. Hieronder worden een aantal van de vele aanvullende functionaliteiten van Binance toegelicht.

Binance staking

Op Binance is het mogelijk om een vergoeding te ontvangen voor de coins die je in je bezit hebt, simpelweg door ze vast te houden. Wanneer je coins vasthoudt, help je namelijk om het achterliggende netwerk sterk te houden. Op Binance kun je een vergoeding ontvangen door je munten voor een bepaalde periode vast te houden. Dit kun je vooraf vastzetten op een X aantal dagen, waarbij je een rentepercentage ontvangt wat verschilt per coin én wat hoger is naarmate je de coin langer vastzet. Ook kun je ‘flexibel staken’ op Binance. Flexibel staken houdt in dat je de coins niet voor een bepaalde periode vastzet, maar dat je op ieder moment weer kunt stoppen met staken en bij je coins kunt. De te ontvangen rentepercentages voor flexibel staken zijn wel een flink stuk lager dan voor vast staken. Het te behalen rendement verschilt van zo’n één tot wel veertien procent per jaar.

binance staking
binance lending

Lending

Op Binance kun je coins die je in je bezit hebt, uitlenen aan de exchange tegen een bepaald rentepercentage. De percentages te ontvangen rente kunnen oplopen van 3% tot wel 15% rente per jaar. Heb jij cryptovaluta aangekocht waar je gedurende een langere periode niets mee doet? Dan is dit een mooie manier om veilig (en passief) een rendement te behalen op je investering.

Binance margin trading

Ben je ervaren op het gebied van handelen in cryptovaluta? Dan kun je gebruikmaken van deze functionaliteit en een hefboomwerking instellen bij het traden. Je neemt hierbij een hoger risico dan bij reguliere trades, waardoor je hogere winsten kunt behalen, maar ook sneller je volledige investering kwijt kunt raken. Dit komt doordat je kunt speculeren met een hoger bedrag dan je daadwerkelijk in je bezit hebt. Meer verliezen dan je hebt is niet mogelijk.

binance margin trading
binance wallet

Binance Wallet

Bij het aanmaken van een account op deze exchange, maakt Binance automatisch een unieke wallet voor je aan voor iedere coin die er op het platform aangeboden wordt. Hiermee hoef je dus niet een eigen externe wallet te gebruiken als je dit niet wil. Wel is het verstandig om een eigen wallet te gebruiken wanneer je een groter aantal coins met een hoge waarde in je bezit hebt. Zo kun je je risico’s indekken in het geval van technische problemen, hacks of andere problemen. Dit advies geldt overigens niet alleen voor Binance, maar voor alle exchanges die je online wallets aanbieden.

Blockchain op Binance

Nadelen Binance

Er zijn ook een aantal nadelen verbonden aan Binance. Zo zijn de withdrawal kosten, dus wanneer je geld of crypto wil opnemen vanaf de exchange, relatief hoog. Ook is er geen Nederlandstalige support beschikbaar en kun je je als beginner wel overweldigd voelen door alle mogelijkheden, cijfers en termen die over het beeldscherm heen vliegen. Zeker wanneer je het Binance Pro dashboard opent in de mobiele app. Daarom kiezen veel beginners er voor om te starten met een simpeler ogende exchange, zoals Bitvavo of Coinbase. Zij stappen dan later, wanneer ze bekender zijn met het handelen in cryptocurrency, over naar exchanges zoals Binance of Kucoin.

Veel gestelde vragen

Onze Binance FAQ

Een Binance account aanmaken is erg simpel. Bezoek de officiële website en klik op ‘registreren’. Hierna vul je je e-mailadres in en kies je je wachtwoord. Let er goed op dat je een sterk wachtwoord kiest, om je investeringen zo goed mogelijk te beveiligen. Vervolgens kun je je gebruikersnaam kiezen. Waarna je de algemene voorwaarden bevestigd hebt, kun je inloggen op de website en in de app. Hierna kun je je two-factor-authentication instellen via SMS of Google Authenticator. Ook moet je een aantal documenten uploaden, als onderdeel van de ‘Know Your Customer’ regulaties waar Binance aan moet voldoen om in ons land zijn diensten aan te mogen bieden. Hierbij kun je denken aan een kopie rijbewijs, je adres en een poststuk wat aantoont dat je daadwerkelijk woonachtig bent op het adres.

Hackers zien bekende online exchanges natuurlijk als een mooi doelwit. De beveiliging van Binance lijkt echter zeer goed op orde te zijn; Binance bleek al eerder bestand tegen cyberattacks. Ook heeft Binance een eigen fonds waarin het bedrijf regelmatig een deel van de gerealiseerde winst stort. Dit fonds kan worden ingezet om eventuele verloren tegoeden – als gevolg van een succesvolle hack – aan te vullen. Ook biedt het bedrijf een miljoenenbedrag aan mensen aan die bruikbare tips aan het platform bieden om de veiligheid van de exchange te verhogen. Binance is een van de weinige exchanges die dergelijke maatregelen tot op dit niveau neemt. Ook wordt er door de exchange actief gecommuniceerd met de gebruikers, zowel bij nieuwe functionaliteiten als bij ervaren problemen. Vanwege de transparantie en de uitgebreide voorzorgsmaatregelen die de exchange treft, wordt Binance door veel mensen in de crypto community gezien als één van de betrouwbaarste exchanges.

Je kunt op Binance op verschillende manieren betalen. De exchange biedt de volgende betaalmogelijkheden aan:

  • Credit of debit card
  • iDeal
  • SEPA Bankoverschrijving
  • Adv Cash
  • Flutterwave
  • Etana
  • Simplex
  • Ininal
  • GEO Pay

Check alle Crypto Fondsen om eenvoudig te investeren

Crypto Fondsen helpen jouw eenvoudig!

Schuiven naar boven