wanneer volgende crypto bullrun

Wanneer gaat de volgende Crypto Bullrun van start?

Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao heeft op 5 juli zijn voorspelling gegeven voor de volgende Bullmarkt van Bitcoin tijdens een “vraag-mij-alles” sessie op Twitter. Tijdens deze sessie besprak CZ onder andere de intentie van BlackRock om de cryptomarkt te betreden, gaf hij updates over lopende regelgevende acties tegen de exchange en deelde hij zijn gedachten over de volgende Bullrun.
Historische Bull Cycles van Bitcoin, Zhao verduidelijkte dat de prijs van Bitcoin, op basis van historische patronen, cyclisch beweegt met bullmarkten die om de vier jaar plaatsvinden.

Ook investeren? Ga naar Bitvavo of Coinbase!

crypto bullrunDit inzicht heeft de CEO van Binance ertoe gebracht te verwachten dat dit patroon zich in de toekomst waarschijnlijk zal herhalen. Hoewel hij erkent dat de toekomst niet met zekerheid kan worden voorspeld, legde Zhao speciale nadruk op het aankomende “Bitcoin halving” evenement dat in 2024 zal plaatsvinden. Op basis van deze factoren wees hij 2025 aan als het meest waarschijnlijke jaar voor het begin van de volgende bullmarkt.

BlackRock’s intrede in de cryptomarkt

In reactie op vragen over de recente stap van BlackRock naar spot Bitcoin exchange-traded funds, reageerde CZ positief. Hij stelde dat deze stap “zeer gunstig” is voor de crypto-industrie.
Na de officiële aankondiging van BlackRock op 15 juni waren er veel stemmen die zich zorgen maakten. Het leek alsof de ambitie van grote traditionele financiële bedrijven in tegenspraak was met het kernprincipe van Bitcoin als een gedecentraliseerd monetair netwerk.
Ondanks deze mogelijke uitdaging minimaliseerde Zhao de angst dat BlackRock in de toekomst een groot deel van het marktaandeel van Binance zou kunnen innemen. Hij beschreef de overlap tussen de klantengroepen van beide entiteiten als “beperkt”.
Zhao verwelkomde de toename van nieuwe spelers in de cryptowereld en zei: “Het is bemoedigend dat mensen die momenteel geen deel uitmaken van de crypto-sector, maar wel interesse tonen, nieuwe deelnemers naar de wereld van crypto brengen. Zullen ze met ons concurreren om een deel van onze huidige gebruikers? Ja, misschien een beetje. Maar als we objectief naar onze klantenbasis kijken, is er weinig overlap.”

Binance bereidt zich voor op zeer hoog handelsvolume

wanneer volgende crypto bullrun

Zhao onthulde dat de groeiende institutionele interesse en de naderende halvering van Bitcoin de twee belangrijkste factoren zijn die Binance aanzetten om zich voor te bereiden op “grotere handelsvolumes” in de komende anderhalf jaar.
Deze verklaringen van Zhao komen na positieve opmerkingen over Bitcoin door Larry Fink, CEO van BlackRock, slechts enkele uren eerder. Fink prees Bitcoin als een “internationaal activum” en suggereerde dat het kan dienen als een beschermingsmechanisme tegen inflatie en devaluatie van bepaalde fiatvaluta’s.

Ook investeren? Ga naar Bitvavo!

Schuiven naar boven