Bitcoin (BTC), ‘s werelds grootste cryptocurrency, heeft een deel van zijn verliezen goedgemaakt en heeft een bescheiden grip gekregen rond het niveau van $ 23.500 nu de cryptomarkt weer op gang komt na voortdurende vooruitgang in de industrie. Momenteel worden Bitcoin en Ethereum verhandeld tegen respectievelijk $ 23.516,89 en $ 1.649,09.

Direct Bitcoin of Ethereum kopen?

Check alle exchanges om de crypto te kopen.

 

bitcoin ethereum

Central Bank Digital Currencies

Het aanhoudende herstel van de prijs van Bitcoin kan echter worden toegeschreven aan de recente ontwikkelingen in de cryptocurrency-industrie. Met name de Australische centrale bank heeft haar bereidheid uitgesproken om de acceptatie van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) in het land te onderzoeken. Deze stap kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de CBDC-plannen van andere landen van het Gemenebest.

Bovendien maakt Frankrijk vorderingen om het voortouw te nemen op het gebied van cryptocurrency-regulering binnen de Europese Unie. Ondertussen toont China sterke steun voor het opkomende cryptocurrency-beleid van Hong Kong en de inspanningen van het land om digitale activa te legaliseren. Deze inspanningen worden gezien als belangrijke ontwikkelingen die hebben bijgedragen aan het minimaliseren van verliezen op de cryptocurrency-markten.

De mogelijkheid van hogere renteverhogingen en meer toezicht door de regelgevende instanties in de cryptocurrency-sector kunnen beleggers de komende weken teleurstellen, wat als negatief nieuws dient. Dit is een andere belangrijke reden die verdere winsten in BTC-waarden belemmert.

Australian Central Bank toont interesse in CBDC

De Reserve Bank of Australia en het Digital Finance Cooperative Research Centre, een Australisch financieel onderzoekscentrum, hebben gezamenlijk aangekondigd dat de centrale bank van Australië in de komende maanden een live pilot van een digitale valuta van de centrale bank zal starten.

Op 2 maart kondigde de RBA aan dat het samenwerkt met de DFCRC om de toepassingen en financiële voordelen van een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) in Australië te onderzoeken.

Abu Dhabi

Aan de andere kant werkt Abu Dhabi aan het aantrekken van verschillende digitale-activabedrijven, waaronder cryptocurrency-uitwisselingen, digitale portemonnees en blockchain-bedrijven, door een gunstig regelgevingsklimaat en aantrekkelijke belastingvoordelen te bieden.

Als gevolg hiervan wordt deze stap gezien als een belangrijke overwinning voor de cryptocurrency-markt, die binnenkort een boost kan krijgen.

Bitcoin-prijs

De huidige handelsprijs van Bitcoin staat op $23.450, met een 24-uurs handelsvolume van $22,8 miljard. In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin een daling van 1,29% doorgemaakt. Het staat momenteel op de eerste plaats op CoinMarketCap, met een live marktkapitalisatie van $ 452 miljard. Bitcoin heeft een totale voorraad van 21.000.000 BTC-munten, waarvan er 19.305.818 BTC-munten in omloop zijn.

  • De technische vooruitzichten voor het BTC/USD-paar zijn niet significant veranderd, aangezien Bitcoin blijft consolideren onder het weerstandsniveau van $23.750, terwijl de directe ondersteuning behouden blijft op $22.800. Als de prijs onder dit niveau zakt, kan Bitcoin ondersteuning vinden op $ 22.150.
  • Ondanks dat het zich in de oververkochte zone bevindt, is er een mogelijkheid van een rebound in het BTC/USD-paar, wat zou kunnen resulteren in het doorbreken van het weerstandsniveau van $23.750 en het opdrijven van de prijs tot $24.250.

Momenteel staat het onmiddellijke ondersteuningsniveau voor het BTC/USD-paar op $22.800, en als dit niveau wordt overschreden, kan dit Bitcoin blootstellen aan het volgende ondersteuningsgebied van $22.150.

Direct Bitcoin of Ethereum kopen?

Check alle exchanges om de crypto te kopen.
Schuiven naar boven