Bitcoin Cash

Bitcoin cash, de beste splitsing van Bitcoin zelf. Na de hard fork heeft Bitcoin cash het goed volgehouden en zelf een uitmuntende goede cryptocurrency is.

A Step-By-Step check over Bitcoin Cash

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een afsplitsing ( fork) van de Bitcoin blockchain. Dit houdt in dat Bitcoin Cash een aparte cryptocurrency is, die gebaseerd is op dezelfde code als Bitcoin. Bitcoin Cash is ontstaan in augustus 2017, toen een aantal gebruikers van Bitcoin niet tevreden was met de manier waarop de Bitcoin blockchain werkte. Zij vonden dat de blockchain te langzaam was en dat de transactiekosten te hoog waren. Om deze problemen op te lossen, hebben zij een nieuwe blockchain gemaakt, die Bitcoin Cash heet. Bitcoin Cash heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van Bitcoin, zoals een snellere transactiesnelheid en lagere transactiekosten. Bitcoin Cash is net als Bitcoin een decentrale cryptocurrency, wat betekent dat er geen centrale bank of overheid aan is verbonden. Dit maakt Bitcoin Cash een betrouwbare cryptocurrency.

Wat is de Bitcoin Cash koers van vandaag

Bitcoin Cash koers

Bitcoin Cash Kopen of Verkopen

Bitcoin Cash kun je op vele manieren kopen. Op een exchange of bij een andere broker. 

Exchanges

Check alle exchanges om de crypto te kopen.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Bitcoin Cash nieuws

Bitcoin Cash nieuws

De voordelen van Bitcoin Cash

Bitcoin Cash heeft diverse voordelen ten opzichte van reguliere valuta. Mede daardoor is de waarde van de digitale munt zo enorm hard gestegen in waarde. Veel van de vroege instappers zijn inmiddels miljonair geworden.

1. Gedecentraliseerd

Bitcoin Cash is gedecentraliseerd en staat volledig los van banken of overheden.

2. transparant

Bitcoin Cash is transparant; de informatie op de blockchain is wereldwijd inzichtelijk en kan niet gemanipuleerd worden

3. Voor iedereen

Bitcoin Cash is toegankelijk voor iedereen; iedereen kan Bitcoin Cash kopen, Bitcoin Cash verkopen of Bitcoin Cash overschrijven naar iemand anders.

4. Wereldwijd

Bitcoin Cash maakt het mogelijk om wereldwijd direct transacties te voldoen zonder dat de ontvanger dagen hoeft te wachten op het geld.

5. Anoniem

Het is mogelijk om je transacties anoniem te voldoen. Er is namelijk geen naam aan je rekening of transacties gekoppeld.

6. Winst maken

Wanneer de koers van Bitcoin Cash stijgt, kun je jouw Bitcoin Cash verkopen tegen winst. Hiermee is Bitcoin Cash niet alleen een betaalmiddel, maar ook een investering waar je geld mee kunt verdienen.

Meer informatie over Bitcoin Cash

Hoe Bitcoin Cash werkt

Prijs Bitcoin Cash

De prijs van Bitcoin Cash is in de afgelopen jaren flink gestegen. Dit komt doordat steeds meer mensen Bitcoin Cash gebruiken en er steeds meer bedrijven Bitcoin Cash accepteren als betaalmiddel. Bitcoin Cash zal over 5 jaar nog bestaan, omdat het een decentrale cryptocurrency is. Decentrale cryptocurrencies zijn moeilijk te stoppen, omdat er geen centrale overheid of bank aan is verbonden. Bitcoin Cash zal over 5 jaar nog bestaan, omdat steeds meer mensen het gaan gebruiken. 

Bitcoin Cash accepteren

Ook zullen steeds meer bedrijven Bitcoin Cash accepteren als betaalmiddel. Ik geloof in crypto, omdat ik geloof in de toekomst van decentrale cryptocurrencies. Decentrale cryptocurrencies zijn makkelijker te gebruiken dan traditionele valuta, omdat ze wereldwijd beschikbaar zijn en 24/7 te gebruiken zijn. Ook zijn decentrale cryptocurrencies makkelijker te beveiligen, omdat er geen centrale overheid of bank aan is verbonden.

Veel gestelde vragen

Onze Bitcoin Cash FAQ

Bitcoin cash kopen doe je bij een broker of bij een exchange. Er zijn verschillende partijen waar je dit kunt doen, zoals Binance, Coinbase, Bitvavo en Kucoin. Je kunt Bitcoin Cash kopen door een account aan te maken op één van deze exchanges, geld op je rekening te storten en vervolgens een kooporder aan te maken. Hierbij kun je ervoor kiezen om Bitcoin Cash aan te schaffen tegen de dan geldende Bitcoin Cash prijs. Wanneer je voor deze optie kiest, plaats je een market order. Je kunt bij een aantal exchanges, zoals Binance, ook een order plaatsen om alleen Bitcoin Cash aan te schaffen wanneer de Bitcoin Cash prijs een bepaalde hoogte bereikt. Dit heet een limit order. Wanneer je de Bitcoin hebt gekocht, maken veel exchanges een eigen Bitcoin Cash wallet voor je aan. In deze Bitcoin Cash wallet worden jouw aangekochte Bitcoins Cash opgeslagen. Vanuit de wallet kun je verschillende dingen doen: je kunt je Bitcoin Cash verkopen, Bitcoin Cash inwisselen voor andere cryptovaluta, je Bitcoin Cash versturen naar een andere exchange om hiermee te handelen, of je Bitcoin Cash versturen naar een andere wallet.

Er zijn verschillende soorten wallets. Deze wallets zijn op te delen in vier categorieën:

  1. Online wallets
  2. Desktop en mobile wallets
  3. Hardware wallets
  4. Papieren wallets

Online wallets zijn wallets zijn digitale portemonnees waarvoor je geen software hoeft te installeren op je desktop of mobiele telefoon, maar die direct online voor je beschikbaar zijn. Dit zijn bijvoorbeeld wallets die je op exchanges hebt, zoals Binance of Coinbase. Dergelijke exchanges kunnen voor iedere cryptovaluta die je op het platform kunt verhandelen, automatisch een wallet voor je aanmaken wanneer je in een specifieke soort cryptovaluta gaat handelen. Hierdoor kun je dus gemakkelijk allerlei soorten cryptovaluta op één plek opslaan. Een belangrijk nadeel van een online wallet is echter wel dat de veiligheid van jouw cryptovaluta volledig afhangt van de exchange. Wordt de exchange bijvoorbeeld gehacked? Dan bestaat er een grote kans dat je jouw zuurverdiende Bitcoin Cash ook kwijt bent. Ook ben je, wanneer je gebruikmaakt van een online wallet, niet de enige eigenaar van de private key (het persoonlijke wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot je wallet). Ook de exchange kan dit inzien.

Desktop en mobile wallets zijn wallets waarvoor je software moet installeren op je apparaten, voordat je gebruik kunt maken van een digitale portemonnee. Een voordeel van deze wallets is dat je de wallet volledig zelf beheert. Hiermee ben je dus niet afhankelijk van derden. De software kun je downloaden in de app store van jouw deskptop of mobiele telefoon. Let wel op dat je de juiste software download en controler bij twijfel online fora over de ervaringen met een specifieke wallet. Een belangrijk nadeel van dit soort wallets is dat je, wanneer je apparaat kapot gaat of gestolen wordt, je mogelijk ook je cryptovaluta kwijt bent.

Hardware wallets worden door veel mensen gezien als de veiligste optie om je Bitcoin Cash te bewaren. Dit komt doordat je deze wallets geen constante internetverbinding hebben en dus niet zomaar gehacked kunnen worden. Een hardware wallet is een soort mini-computer welke je met een USB-aansluiting verbindt aan je desktop. Hier kun je je cryptovaluta op zetten, om deze vervolgens te beveiligen met een persoonlijke code (private key). Het is erg belangrijk dat je deze private key goed opslaat en niet naast je hardware wallet bewaart. Zo kan een eventuele inbreker niets met je hardware wallet, omdat hij of zij niet beschikt over de private key.

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met Bitcoin Cash. Zo kun je je Bitcoin Cash verhandelen wanneer de prijs van Bitcoin Cash gestegen is en zo profiteren van de winst. Zo zijn de vroege instappers immers ook miljonair geworden. Is de koers weer gedaald? Dan kun je nieuwe Bitcoin aanschaffen en deze later weer verkopen voor een hogere prijs. Ook kun je je Bitcoin ‘staken’ op een platform, waarbij je rente ontvangt over je Bitcoin. Zo kun je dus een passief inkomen creëren met Bitcoin. Ben je benieuwd hoe het staken van Bitcoin werkt? Check dan dit artikel voor een de volledige uitleg en de beste tips op het gebied van staking.

Check alle exchanges om Bitcoin Cash te kopen

Koop in 10 minuten je eerste stukje Bitcoin Cash.

Schuiven naar boven